Derfor skal du vælge LED belysning fra FantomBelysning.dk !

Høj energieffektivitet = meget lavt strømforbrug, hvor der kan spares op til 85% strøm.

Høj farvegengivelse = Nuancer i farver bestemmes af "CRI/ Ra " der bør ligge på tal 80-90.

Lav farvetemperatur = Betegnes typisk som varm/koldt lys. Varmt lys er fra 2400-2800 Kelvin.

Store energibesparelser = LED belysning er typisk billigst i drift allerede efter 1-2 år. Inkl. investering

Miljøvenligt = LED belysning er fri for kviksølv, bly og UV stråler og sparer CO2 udledning.

Lang levetid = 25.000- 40.000 timer, svarende til 4-5 gange levetiden på traditionel belysning.

Tænd/sluk garanti = 12.500 - 20.000 gange, hvilket normalt svarer til ca. 20 års brug.

Civilight er særdeles førende inden for LED teknologi, blandt andet på grund af patent samarbejdet med Philips.

FantomBelysning.dk hjælper dig gerne med at finde alternativer til dine eksisterende lysstofrør, spots og pærer, så kom og besøg os i vores butikker, eller tjek informationerne ud her på sitet. 
Vi kommer gerne ud og giver en demonstration og et tilbud på udskiftning af erhvervsbelysning.
Ring og aftalt et konsulentbesøg !

Skift til LED-pærer og skån dig selv økonomisk og miljøet for CO2 og kviksølv

EU besluttede i 2008 at udfase de gamle glødepærer, der bruger mindst 6-8 gange mere strøm end de nyeste LED pærer. Samtidig blev der indført minimumskrav til energieffektivitet, levetid, lyskvalitet og produktinformation på alle de pærer, spots og rør, der fortsat må sælges.


Hvad er fremover alternativerne til gløde-, spots og sparepærer både i forhold til lovgivningen, miljøet og lyskvaliteten ?

Halogensparepærer, men de udfases også gradvis indtil 2016

Halogensparepærer har en høj lyskvalitet til sammenligning med glødepæren.

Men selvom halogenpæren fås i en spareversion, som bruger 30-50 procent mindre energi end glødepæren, er også denne pære særdeles udryddelsestruet.

Halogenpærer udfases nemlig i samme tempo som glødepærer. Fra 2016 kan man kun købe halogenpærer i energiklasse A eller B, hvilket de færreste halogenpærer kan leve op til i dag.

Sparerpære, men de indeholder skadeligt kviksølv og giver ikke fuld lysstyrke øjeblikkeligt

Sparepæren var en oplagt erstatnings mulighed for glødepæren, da du sparer op til 75 procent i strøm ved at gå fra en glødepære til en sparepære.  Lyskvaliteten  er dog ikke af samme kvalitet som glødepæren. Sparepæren har en lidt dårligere evne til at vise farver korrekt, men den største ulempe ved sparepæren er indholdet af sundhedsskadeligt kviksølv!!!!!!

Der er stor forskel på, hvor meget kviksølv, de forskellige sparepærer indeholder og i hvilken form det findes i pæren – fx om det er i flydende eller fast form.  Det skal retfærdighedsvis siges, at mange sparepærer indeholder under 2,5 mg.

Fra januar 2013 må energisparepærer maksimalt indeholde 2,5 milligram kviksølv (Hg)

mod tidligere 3,5 mg. (EU lov) "Hg" er den kemiske betegnelse for kviksølv, og i dag er det lovpligtigt at der stå på emballagen, hvor meget Kviksølv (Hg), der findes i en sparepære.

Der findes forskellige undersøgelser af risikoen ved at indånde kviksølv fra defekte eller ødelagte sparepærer, og de er ikke helt enslydende.

En undersøgelse fra EU’s videnskabelige komité for sundhed og miljø vurderer, at der ikke er risiko for voksne, hvis energisparepæren går i stykker – heller ikke, hvis der ikke bliver forsvarligt ryddet op. Det er dog ikke dokumenteret.

Men EU-komiteen mener, at der kan være en større risiko for børn, fordi koncentrationen af kviksølvdampene er højest i børnehøjde, og børnene kan komme til at sutte de usynlige kviksølvdråber i sig. Miljøministeriet mener, at der kan være risiko for både børn og voksne, hvis der ikke bliver ryddet tilstrækkeligt op efter et uheld med en defekt sparepære.

Det er derfor meget vigtigt at brugte og defekte lysstofrør og sparepærer indleveres på kommunernes genbrugspladser, således at indholdet af Kviksølv ikke havner i naturen.

LED pærer – fremtidens lyskilde findes allerede nu til erstatning af glødepærer op til 75W

LED pærer er helt uden skadelige stoffer, og kan blot smides ud med normalt affald. Dog holder en god kvalitet som fra CiviLight op til 20-25 år, svarende til 25.000 til 40.000 brændtimer, og kan tændes og slukkes minimum 12.500 gange.

Lysstofrør er ofte en overset strømsluger, hvor der kan spares op til ca 60% !

Ved erhvervsmæssig belysning kan LED rør ud over en bedre brugervenlighed give strøm besparelser på op til ca 60%, og forbedret arbejds miljø samt mindre arbejde med vedligehold af belysning, da holdbarheden på LED belysning er væsentligt bedre i forhold til almindelige lysstofrør. Et LED lysrør på 24W giver lige så meget lys som et 58W lysstofrør, og er lige så lette at skifte som de gamle rør.

Benyttes der lys døgnet rundt, vil LED belysnings kilder idag holde mindst 3-5 år, afhængig af hvilken type belysning der specifikt er tale om. CiviLight oplyser på alle produkterne fabriksgaranti der typisk er 3-4 år, men også oplysninger med hensyn til holdbarhed i brændtimer og antal "tænd og sluk" produktet minimum kan holde til.

Det kan derfor kun gå for langsomt med LED udskiftning af lysstofrør, sparepærer og glødepærer, da det særdeles interessante ved LED belysning er, at miljøet spares for CO2 og kviksølvs udledning, og strømbesparelsen herudover kan være helt op til 85%.

Udvalget af LED er fra CiviLight stort, både med hensyn til direkte erstatninger af næsten alle type fatninger og pæretyper, men også erstatninger af forskellige lysstyrker, lysfarver, lysdæmpning hvor selv glødepæren ikke var så fleksibel. 

Har du krav til belysnings artikler som vi ikke lige viser, så kontakt os gerne, da vi slet ikke viser alle produkter fra CiviLight.

Copyright FantomBlysning.dk


Producenter

Nyhedsbrev